Neix una revista de divulgació filosòfica en català

Filosofia, ara
Filosofia, ara

En un moment en què la filosofia està desprestigiada a nivell educatiu pel govern central, però molt ben valorada per la ciutadania, en festivals com el Barcelona Pensa, i pels mitjans de comunicació, s’ha pogut veure amb la bona acollida que han tingut programes com Merlí (TV3) o Amb Filosofia (Canal 33), apareix una nova revista de divulgació filosòfica en català i de lectura en obert anomenada Filosofia, ara! (filoara.cat).

En l’editorial del primer número d’aquesta publicació els mateixos creadors, un grup d’amants i professors de filosofia, afirmen que es tracta “d’una revista per pensar” i que “vol ser rigorosa i desenfadada”. Una publicació dirigida a totes les persones interessades per la filosofia: estudiants de batxillerat, estudiants universitaris i postuniversitaris i ciutadania en general.

Ells mateixos creadors expliquen que han tingut diverses fonts d’inspiració, com Philosophy Now i de PhiloMag, però, a diferència d’altres han volgut apostar per català: “No estem sols en la temerària tasca de la divulgació filosòfica. N’hi ha d’altres que comparteixen la nostra bogeria. I com que no els hi va malament del tot, hem volgut fer-ho també nosaltres, a la nostra manera i en català”.

El primer número està dedicat a autors de Selectivitat i hi trobem articles com “La politica és un ideal per Plató?” de Pere Lleixà, “Descartes, la relació impossible entre cos i ment” d’Irene Alerm; “Mill respon el seus escrits” de Ramon Alcoberro o “La babia Nietzschiana” de Sandra Pouza. I ja han fet una crida per a totes aquelles persones que vulguin participar al proper monogràfic dedicat a la democràcia. – MARIA COLL.

Uneix-te al debat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *