Neix l’ONG ‘Mataró to Nepal’

Lluís Rugama als estudis de Mataró Ràdio.
Lluís Rugama als estudis de Mataró Ràdio.

Fa unes setmanes ha nascut a la capital del Maresme ‘Mataró to Nepal‘, una associació amb l’objectiu d’ajudar aquest país asiàtic afectat per un devastador terratrèmol l’abril de 2015.

El secretari de ‘Mataró to Nepal’, Lluís Rugama, explica que “ja fa anys que un seguit de mataronins vinculats al món de l’alpinisme viatjava a aquest país i, de seguida, va veure la necessitat de fer quelcom, però ha estat ara quan s’ha aconseguit d’articular-se com a associació”.

“A la zona turística està tot en runes. Ho estan aixecant poc a poc, sobretot les cases, però costa molt”, diu aquest voluntari. Segons Rugama, el més impressionant del Nepal és la seva gent: “sense tenir res ho donen tot, gent que ho ha perdut tot somriu tota l’estona i et convida a un te”.

L’associació ‘Mataró to Nepal’ es proposa treballar per un projecte cada dos anys. Ara l’objectiu és pel 2017: volen construir-hi una escola. “Cal ajudar-los i anar-hi. El turisme és l’únic que els pot salvar”, diu Rugama. – SANDRA BALAGUÉ.

Escolta l’entrevista sencera a:

Uneix-te al debat

  • Bon dia, m’han comentat que més o menys un cop a l’any … es prepara un trekking al Nepal.
    M’agradaria saber si la informació és correcta perquè som dues dones avesades a fer trekkings que ens agradaria formar part d’un grup que anés al Nepal ha fer-ne un.

    • Holes, farem arribar el teu comentari a l’associació i li demanarem que es posi en contacte amb vosaltres. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *