Neix a Olot l’observatori d’Humanitats en Medicina

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic en col·laboració de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot posaran en marxa aquest any l’Observatori d’Humanitats en Medicina. Es tracta d’una iniciativa pionera que vol promoure el desenvolupament de les humanitats integrades en les ciències de la salut i convertir-les en una eina clau per tal que els futurs metges adquireixin competències transversals entre salut, societat i cultura.

La Facultat de Medicina aportarà els instruments acadèmics necessaris per a la promoció del projecte, des de la recerca acadèmica fins al suport i estructura institucional. L’Ajuntament d’Olot posarà a disposició de l’Observatori l’estructura de la Regidoria de Cultura per a la celebració d’activitats. Finalment, la Fundació Hospital d’Olot serà la seu del projecte. En el marc d’aquesta iniciativa s’hi faran cursos, seminaris, conferències i erigir-se com a espai de trobada i de referència en aquestes matèries.

A efectes pràctics, això aportarà alumnes del Grau en Medicina a l’Hospital d’Olot a fer unes primeres estades acadèmiques, situarà el centre hospitalari com un equipament cultural més a la ciutat i s’organitzaran una sèrie d’activitats aquest 2019 per reflexionar sobre algunes dicotomies construïdes culturalment. Potenciar l’activitat docent dels professionals de l’Hospital, treballar en xarxa i transversalment i obrir algunes línies d’investigació dins les possibilitats del centre són d’altres efectes col·laterals que comportarà l’Observatori a la Garrotxa. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *