Música per la pau i els drets humans a la seu de l’ONU a Ginebra

La seu de l’ONU de Ginebra acollirà el proper 9 de desembre un concert de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel seu titular Josep Pons. Aquest concert per la Pau i els Drets Humans està organitzat per la Fundació Onuart i produït per Mediapro, que el retransmetrà internacionalment des de la seu de les Nacions Unides. Aquest esdeveniment, que se celebra per quart any consecutiu, es realitzarà a la Sala de Drets Humans de la ONU presidida per la gran cúpula de Miquel Barceló, concebuda com una metàfora del que representen les Nacions Unides.

Aquesta cita de l’orquestra catalana és resultat del vincle entre el Liceu, el mestre Pau Casals i les Nacions Unides. Casals, violoncel·lista al Liceu amb 20 anys, va composar l’himne de les Nacions Unides, que es va estrenar el mateix dia que l’ONU li va entregar la Medalla de la Pau, l’any 1971. Aquest concert a l’ONU vol reivindicar la Pau entre els pobles i homenatjar, especialment, a les víctimes dels recents atemptats terroristes a Europa, sense oblidar els de Barcelona i Cambrils.

Des del 2014, aquest concert pren rellevància a nivell internacional per reivindicar els drets humans a nivell mundial. Els dos últims anys Daniel Barenboim ha dirigit la West-Eastern Divan Orchestra sota la cúpula de Miquel Barceló a la seu de la ONU a Ginebra. Juan Diego Flórez i Pretty Yende també van protagonitzar el concert que va iniciar aquesta iniciativa el 2014, amb la Harmonia Symphony Orchestra dirigida per Pablo Mielgo.- REDACCIÓ.

Uneix-te al debat

  • Una meravella, la nostra orquestra del Liceu de Barcelona sona com els àngels en aquesta sala XX de les Nacions Unides de Ginebra. Gràcies per poguer gaudir-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *