Música per ajudar les persones amb problemes d’addiccions

Recaptar fons per ajudar a les persones amb problemes d’addicions. Aquest és l’objectiu del concert que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) oferirà el proper diumenge, 7 de gener, a l’Auditori de Barcelona un concert en benefici de l’ONG Projecte Home.

Projecte Home Catalunya és una ONG que des de 1995 treballa per al tractament, la prevenció i la sensibilització de les addiccions ambla voluntat de promoure l’autonomia i la dignitat de les persones, amb especial atenció a les més vulnerables per a la seva integració social i laboral. Al 2017 ha atès a més de 2.000 persones amb addicció a la cocaïna, l’alcohol, el cànnabis, l’heroïna o bé conductes addictives com la ludopatia.

Música i esperança

El programa, batejat amb el títol de Hope, inclourà peces de Dvórak, Strauss, Schönberg i Schubert. I és que totes les peces parlen de l’esperança. Dvórak va composar la Simfonia nº9 acabat d’arribar als Estats Units, en un nou món on tot podia tornar a començar. La peça de Schönberg, Supervivent de Varsòvia, posa la música al bell mig d’una situació límit com és l’experiència en un camp d’extermini nazi. El contrapunt el posen el Cant dels esperits sobre les aigües, de Schubert, sobre una obra de Goethe i el Lied op. 27 núm. 4 “Morgen” de Richard Strauss.

El concert, conduït pel mestre Manel Valdivieso i que compta amb la col·laboració de la soprano Ullrike Haller, el cor d’homes dirigit per Dani Mestre i el narrador Enric Arquimbau, serà la conclusió del 80è encontre de la JONC. – REDACCIÓ

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *