Mig centenar de voluntaris fan torns per protegir el niu d’una tortuga

Mig centenar de voluntaris estan fent torns per protegir el nou d’una tortuga babaua a Mataró. L’Ajuntament de Mataró ha fet una crida a la gent que vulgui fer de voluntària per custodiar els ous que una tortuga babaua de grans dimensions va dipositar a la Platja de Sant Simó de la capital del Maresme.  En total va fer una posta de 170 ous, 130 dels quals encara son al niu mentre que 40 van ser traslladats per l’equip del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

Des del primer dia, diferents entitats de Protecció i Defensa dels Animals i entitats mediambientals van respondre de manera voluntària i immediata a la protecció i vetlla del niu.

La Generalitat de Catalunya, competent en temes de protecció del mediambient, va encarregar a l’Ajuntament de Mataró vetllar per la seguretat del niu i fer tot el possible perquè aquests ous es puguin desenvolupar de manera òptima. Per això s’ha organitzat un servei de protecció del niu durant les 24 hores del dia i s’ha fet la crida a la ciutadania. Els voluntaris custodiaran el niu durant els mesos d’estiu i fins a l’eclosió dels ous, prevista per a mitjans d’agost.

Les persones que vulguin participar en aquestes tasques de custòdia han de superar una formació de dues hores on s’explica el cicle de vida de les tortugues, els casos de nidificacions anteriors a Catalunya, i les tasques a realitzar durant el torn de custòdia del niu. També altres aspectes relacionats amb el desenvolupament d’una activitat de voluntariat, com ara la seguretat personal o l’acreditació davant el públic en general i els agents de l’autoritat. La propera sessió formativa està prevista per al proper dimecres 27 de juny, i es repetirà d’acord amb la demanda de persones interessades en la custòdia del niu.

De moment ja s’han sumat a aquesta iniciatives diverses entitats com Associació Posidònia 2021, SOS Animals Maresme, Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), Col·legi d’Ambientòlegs i Associació Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) -Delegació Serralada Litoral Central.

A més del protocol de custòdia del niu, s’han col·locat sensors de temperatura per monitoritzar l’evolució de les condicions del terreny. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *