Més de 200 personalitats signen el manifest a favor dels drets i llibertats

Més de 200 personalitats del món cultural, periodístic i social de l’Estat espanyol han signat el manifest a favor dels drets i llibertats que ha impulsat Lafede.cat, entitat que aglutina més d’un centenar d’organitzacions per a la justícia global.

Lafede.cat ha impulsat aquest manifest amb l’objectiu de denunciar la regressió en llibertats fonamentals i drets humans a l’Estat espanyol, sobretot des de l’entrada en vigor de l’anomenada Llei Mordassa ara fa tres anys, i arreu del món.

El manifest “Drets i llibertats” compta amb el suport de gent com José Miguel Monzón (Gran Wyoming), Jorge Javier Vázquez, Rosa Maria Calaf, Josep Maria Pou, Ignacio Escolar, Martirio, Federico Mayor Zaragoza o Gemma Nierga.

La voluntat d’aquesta iniciativa és posar l’accent en el retrocés democràtic que es viu a Espanya pel que fa a la llibertat d’expressió i manifestació així com l’abús de la violència policial o de la presó preventiva, i la criminalització dels i les defensores dels drets humans.

Valtonyc, Helena Maleno, Proactiva Open Arms, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, els joves d’Altsasu o els polítics catalans, són només alguns exemples.

Lafede.cat compta amb una llarga experiència en la defensar els drets humans aquí i arreu: “Denunciem la criminalització de periodistes i defensores de drets humans arreu del món i a l’Estat, un exemple és el cas d’Helena Maleno”, explica Tere Palop, vicepresidenta de Lafede.cat, i ha fet referencia a les 34.000 sancions posades el 2016, segons Amnistia Internacional, relacionades amb la llibertat d’expressió, manifestació i reunió pacífica.

Es pot llegir el manifest, signar-lo i veure els noms signants a www.dretsillibertats.org. – REDACCiÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *