Més de 15.700 infants adoptats en els darrers 20 anys

Les famílies catalanes han adoptat 15.707 infants en els darrers vint anys, 13.506 dels quals a través d’adopció internacional. Són les dades que ha recollit l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), organisme creat precisament el 1998, i que es van presentar a la 6a Jornada de Postadopció.

L’any amb més adopcions va ser el 2004. Hi va haver 1.562 adopcions internacionals i 121 de nacionals. Al 2017, el darrer any amb dades recollides, hi va haver 153 adopcions internacionals i 62 de nacionals

La 6a Jornada de Postadopció va servir per abordar el fet adoptiu des de la vivència del propi adoptat, a través de joves que han compartit la seva experiència de vida. La jornada ha estat dissenyada posant el jovent al centre ja que actualment els infants que van ser adoptats durant els primers anys dels 2000, moment àlgid de l’adopció internacional a casa nostra, són adolescents i joves.

L’espai d’atenció postadoptiva de l’ICAA va ser creat l’any 2005, com un servei públic i gratuït, d’assessorament i orientació psicològica i educativa per a totes aquelles famílies adoptives o persones adoptades que ho requereixin. Aquest servei atén consultes a nivell individual o familiar per donar suport a les necessitats que planteja la criança i l’educació d’un fill adoptat.

Des de la seva creació ja s’ha atès a gairebé 2.000 famílies. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *