Més de 100 joves escoltes rehabiliten pisos pel dret a un habitatge digne

La Murga 2016
Joves escoltes participants al projecte la Murga 2016.

Més de cent joves escoltes han participat enguany a la 21a edició de La Murga, un projecte de cooperació que pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar joves sobre les causes de la pobresa a l’entorn més proper.

Concretament, joves de Barcelona i de Lleida, d’entre 15 i 18 anys i els seus caps (monitors/es voluntaris/àries) d’Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Acció Escolta de Catalunya, han estat durant cinc dies convivint amb veïns i veïnes usuaris de Serveis Socials de Ciutat Vella de Barcelona i el Casc Antic de Lleida.

Aquest projecte, però, va més enllà, de la simple rehabilitació dels pisos (pintura, reparacions, recollida de mobles vells…), també és una aposta per la convivència, entre els joves, que assumeixen una actitud crítica davant la realitat, i la gent que viu en aquests barris degradats.

Aquest any participen a la Murga de Barcelona: l’Agrupament Escolta (AE) Calabrot d’Argent (Argentona), AE L’Esclat (Sant Andreu de Llavaneres), AE la Mulassa (Reus), AE la Floresta (la Floresta). I a la Murga de Lleida: AE Galzeran (Martorelles), AEiG Arrels de Mataró, AEiG El Cau del Besós (Barcelona) i AE Aldaia (Barcelona).

En total, més d’un centenar de joves que durant el dia es distribuiran en equips repartits per diferents pisos i a la nit dormiran a l’Escola Parc de la Ciutadella a Barcelona i a l’Escola Cervantes de Lleida.

La Murga és un projecte impulsat per Escoltes Catalans i obert a la participació de tots els agrupaments de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans). – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *