Membres del centre d’addiccions Eines participen a l’Oxfam Intermón Trailwalker

Àlex Florensa als estudis de Mataró Ràdio.
Àlex Florensa als estudis de Mataró Ràdio.

El 16 i 17 d’abril tindrà lloc a Girona l’Oxfam Intermón Trailwalker, una cursa de cent quilòmetres per equips. Dos grups del Centre d’Addiccions Eines de Sant Cugat s’estan entrenant aquests dies per a participar-hi. En aquest cas, la participació té una doble vessant: lluitar contra pobresa però també usar l’esport com una forma de potenciar la rehabilitació.

“No hi ha res com l’esport i el treball en equip per superar coses, entre elles les drogodependències”, assegura Àlex Florensa, director d’aquest centre i un dels participants d’aquesta cursa. Pels membres dels centre d’Eines la preparació per aquesta cursa s’ha convertit en una gran motivació.

“Tots estan molt contents de participar en una activitat d’aquest tipus i estan fent coses que fins ara mai s’havien plantejat perquè el seu cap els deia que no”, explica Florensa. Dit d’una altra manera, amb l’Oxfam Intermón Trailwalker els usuaris d’aquest centre de rehabilitació han recuperat la il·lusió i la força de voluntat “dues coses que les addiccions es carreguen”.

Florensa, avui director d’aquest centre de rehabilitació de Sant Cugat, també és un exaddicte, encara que assegura “no ser exemple de res”. “Durant vint anys em vaig dedicar a destrossar la meva vida i la del meu entorn, però ara amb el meu testimoni actualment puc fer reaccionar a la gent”, explica.

I tenint en compte la seva pròpia vivència personal aconsella a aquelles persones que en aquest moment estan enganxats a alguna addicció o siguin víctimes d’una conducta addictiva (droga, alcohol, sexe, joc…): “Demanar ajut és de valent i t’estalviaràs molts problemes. A la vida no tothom té segones oportunitats i quan la tens l’has d’agafar amb totes les forces, encara que el cap et digui que no val la pena”.

I de cara a la societat alerta que “les addiccions a dia d’avui són la principal malaltia del segle XX” i que encara que la molta gent les considera vicis “com a malalties s’han de considerar i tractar” – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *