Materials didàctics contra l’addició als jocs

Materials didàctics per prevenir a Internet l’addicció a jocs, apostes i videojocs, així com per combatre l’auge de trastorns alimentaris. Aquesta és la iniciativa que han tingut el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu, que han signat un conveni de col·laboració en el marc del programa EduCAC, pel qual el CAC ofereix als joves eines d’aprenentatge crític del llenguatge audiovisual.

El joc en línia s’ha convertit en la causa principal de ludopatia entre les persones de menys de 26 anys i en els darrers temps s’han incrementat les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs, apostes, videojocs i trastorns alimentaris. Per tot això, el CAC vol prendre mesures. Així és com ha sortit la idea de crear aquests materials didàctics que ajudin a combatre el problema i a promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals i prevenir conductes de risc.

Els materials, com vídeos de curta durada, estaran adreçats a infants i adolescents, així com a les seves famílies i als docents. L’elaboració d’aquests materials anirà a càrrec del CAC, mentre que l’hospital assessorarà i revisarà els continguts i posarà a l’abast els professionals de les seves unitats de prevenció de conductes addictives i d’atenció als trastorns alimentaris.

Per altra banda, el CAC demana una regulació més estricta del joc en línia, així com la prohibició d’anuncis de jocs d’atzar i apostes durant l’horari protegit, que va de les 6.00 a les 22.00 hores. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *