Màster en Reeducació Social

Benvolguts companys i companyes de classe baixa i mitjana,

No tot sempre seran males notícies. Avui us escric per anunciar-vos que des de fa uns 8 mesos heu començat un Màster pràctic en reeducació social, de duració indeterminada, que s’imparteix amb una de les institucions més prestigioses del món, com és la Universitat de la Vida.

El preludi pel qual s’ha decidit realitzar aquesta formació és la Guerra d’Ucraïna i la inflació, que han tingut com a conseqüència principal agreujar la desigualtat social que ja arrossegàvem des de fa anys, i es va considerar necessari crear un programa formatiu per tal de generar una major resiliència en aquests col·lectius, i conscienciar-los de la progressiva pèrdua de poder adquisitiu que aniran sofrint, reduint de manera dràstica el seu consum de béns i serveis.

“Com més capaços sigueu de reduir les vostres necessitats banals, més propers estareu d’aconseguir aquest títol tant prestigiós, que sempre us acompanyarà en la vostra ànima personal”

Per tal de complir els objectius fixats, s’ha seleccionat dos coordinadors acadèmics i un dels millors professors del món, de reconegut prestigi, i que ja coneixeu de sobres. Els estudis estan coordinats per la Reserva Federal i el BCE, i són impartits per l’excel·lentíssim Tipus d’Interès, especialista en reeducació social.

La metodologia aplicada és learning by doing, pràctic 100 per cent, i va escalant el nivell de dificultat per tal de ficar a prova la fortalesa de les persones més vulnerables i de classe mitjana.

Quan vàreu començar a l’abril, vam fer una sèrie de sessions introductòries, i el professor va incrementar lleugerament el preu del diner, ficant-lo en terreny positiu, per tal d’agafar hàbit. Un cop assolit el coneixement del qual era estar amb tipus positius, els coordinadors dels estudis van demanar al mestre escalar la dificultat en l’últim trimestre de l’any, per tal que l’ensenyança fos profitosa. Tipus d’Interès, que és un professor implicat, va decidir pujar els tipus a finals de desembre fins al 3,018 per cent, per tal de començar a veure quins són els estudiants aplicats i que ja van entrenant-se, reduint el consum i fent-se forts sabent que cada vegada són més dèbils si continuen gastant com feien.

Tot i la forta pujada del desembre, els coordinadors s’han quedat sobtats dels resultats de les avaluacions contínues, on han comprovat que el ritme de consum segueix essent força elevat, i encara no hi ha signes suficients de conscienciació social. Per aquest motiu, des de coordinació es va decidir continuar augmentant el tipus, arribant fins al 3,5 per cent aquest mes de febrer. Tanmateix, els resultats dels alumnes segueixen siguent contundents: es continua consumint a un gran ritme, tot i que el preu del diner, béns i serveis són força més cars en comparació quan va començar aquests estudis.

Per aquest motiu, coordinació es va reunir de manera urgent amb el professor i han arribat al següent acord: seguir pujant el preu del diner al llarg d’aquest 2023, fins que el gran gruix d’alumnes no posi a prova la seva resiliència tenint menys recursos i hagi de reduir, inevitablement, el seu tren de vida.

Com sembla ser que costa d’entendre, els coordinadors han deixat un full d’aclariment al taulell d’anuncis recordant el sistema de qualificacions per tal de superar el Màster en reeducació social.

El sistema de puntuació serà d’excel·lent, notable, suficient, insuficient o molt insuficient. Els estudiants que poden aconseguir la màxima qualificació són els que entenguin d’una manera més nítida que no és necessari consumir amb aquest ritme frenètic per ser feliç, i que, en conseqüència, deixen de consumir béns i/o serveis innecessaris per tal de guardar els seus recursos econòmics que tant costen d’assolir, i gaudir d’altres activitats menys ostentoses com caminar, contemplar un paisatge, jugar amb el seus fills al parc o estar assegut en un banc parlant amb amics.

Per tant, com més capaços sigueu de reduir les vostres necessitats banals, més propers estareu d’aconseguir aquest títol tan prestigiós, que sempre us acompanyarà en la vostra ànima personal. Dit això, és vital que comenceu a entrenar amb les avaluacions continues, ja que si ho deixeu per l’examen final, serà pràcticament impossible aprovar.

Els alumnes, que començaven a estar preocupats, es preguntaven entre si com havien anat els exàmens parcials. Uns pocs van dir que força bé, i la gran majoria afirmaven que necessitaven repàs.

I jo, estimat lector, com alumne i company de classe que soc amb aquest màster, et vull fer la següent pregunta: Estàs aprovant les avaluacions, o bé necessites repàs?

 Àngel Falcó és gestor d’empreses en una entitat financera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *