Marta Torruella: “Cuidar els pares és un instint primitiu que no podem perdre”

cafe del cuidador
L’Associació de Cuidadors Familiars de Barcelona organitza una vegada al mes el Cafè del Cuidador, una activitat que té com a objectiu generar un espai perquè les persones que tenen cura d’altres puguin compartir preocupacions i dificultats. La propera convocatòria serà el dimarts15 de març, a les 17 hores, al Bar Tivoli de Barcelona (C/ Sicília, 394).

Marta Torruella, membre d’aquesta associació, explica que avui dia molta gent es veu obligada a cuidar membres grans de la família, però no estan preparats per ser cuidadors i per això és mot important compartir experiències. “Al ‘Cafè del Cuidador’ intercanviem coneixements i ens animem mútuament per apaivagar la sensació de soledat”, explica.

Des de l’Associació de Cuidadors Familiars de Barcelona, entitat que també organitza altres activitats mensuals, s’intenta dignificar aquesta feina. “Es molt bonic poder cuidar els pares fins el darrer moment dels seus dies, aquest es un instint primitiu que no haurien de perdre”, opina Torruella, encara que reconeix que de vegades es fa dur.

“És una dedicació de vint-i-quatre hores al dia i tots els dies de l’any, però si no tenim paciència amb els pares amb qui la tindrem?”, es pregunta aquesta cuidadora. I afegeix: “Per mi cuidar el pare i la mare no representa un sacrifici. Si a la nostra societat aquests fonaments no estan sòlids, tots els altres trontollen”. I recomana a tot cuidador, molta sensibilitat i humanitat. – M. COLL.

Uneix-te al debat

  • Hola Marta!! Ma mare te demencia i en aquest mes ha avancat!! Estem molt amoinatsAa q podem fer?? Perque sehons la via publica te grau 1 i aixo no es cert; Jo visc amb ella cada dia i tot lo que estigui a les meves mans m’agradaria fer-ho!! Moltes gracies!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *