Marina Marroqui destrueix els mites tòxics a “Això no és amor”

Contínuament anem rebent missatges sobre l’amor que ajuden a crear falsos mites: que l’amor ha de ser a primera vista, que ha de ser per sempre, que la gelosia és una mostra d’amor… Però quan la realitat xoca amb aquests falsos mites es produeix una frustració que, en casos extrems, pot derivar en violència de gènere.

Aquesta teoria és la base principal del llibre Això no és amor. 30 reptes per treballar la igualtat (Grup 62) que acaba de publicar Marina Marroqui, durant tres anys víctima de la violència masclista i actualment coordinadora de tallers a centre educatius sobre aquest fenomen. “Els missatges actuals sobre l’amor no creen, però sí donen quartada als maltractadors”, declara l’autora.

A la portada del llibre s’assegura: “Aquest llibre no pretén donar cap lliçó ni imposar respostes, però de vegades és necessari que algú et convidi a preguntar-te per què les coses han de ser com són”. De fet, es tracta d’una obra atractiva de cara els joves i molt didàctica.

En aquest llibre professors, educadors i monitors hi trobaran un seguit de reptes que ajudaran els joves a reflexionar, a descobrir-se a si mateixos i a repensar les relacions de gènere. I és que avui, malgrat les campanyes de denuncia, la violència de gènere no davalla.

Marroqui recorda que “un de cada quatre adolescents, però també un de cada quatre adultes, són víctima de violència de gènere. Res canvia”. I, en aquest sentit, especialment entre els joves, les noves tecnologies no ajuden a millorar la situació: “Les noves tecnologies donen més formes de control als controladors”, afirma. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *