Marilia Samper: “Vivim esclavitzats per l’opinió dels altres”

Pretty
Si t’assabentessis que la teva parella ha fet un comentari sobre la teva cara, què faries? Et molestaria que ell o ella no et considerés especialment guapa? Aquesta és la base argumental de l’obra Pretty, el primer text teatral de Neil Labute que es va presentar a Broadway i que ara es pot veure a la sala Villarroel de Barcelona fins el 12 de juny, sota la direcció de Marilia Samper i interpretada per Joan Carreras, Sara Espígul, Mariona Ribas i Pau Roca.

En aquest text el dramaturg posa en evidència com tota la societat viu atrapada per prejudicis estètics i esclava del mirall. “La bellesa avui ha arribat a banalitzar molts valors humans més importants”, assegura Samper. I adverteix que malgrat tradicionalment “la dona sempre ha estat la més castigada pels canons de bellesa, ara aquests també comencen a perseguir els homes”. “Vivim esclavitzats per l’opinió dels altres, quan la bellesa és una cosa completament subjectiva i depèn exclusivament de la mirada de l’altre”, lamenta la directora.

Pretty és una aposta de Sixto Paz, una de les productores més originals a l’hora de promocionar el teatre i establir una relació directa amb el públic. En aquesta ocasió, i tenint en compte que segons Samper, “l’app per lligar Tinder es la màxima expressió de la banalitat de la bellesa” la productora ha creat en aquesta plataforma perfils dels quatre protagonistes de l’obra com a reclam publicitari i un altre d’ocult, un enginy que ha generat força rebombori. – MARIA COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *