Marc Piulachs: “Treballant un hort cultives la paciència i la resignació”

huertosMarc Piulachs, informàtic de professió, va heretar com a herència del seu avi un terreny de 6.000 metres quadrats completament abandonat en el Parc Agrari del Baix Llobregat. Al començament, aquest llegat, a causa del seu mal estat, era més un problema que un benefici, però amb emprenedoria i valors en Marc l’ha convertit en un autèntic negoci.

Basant-se en experiències que s’havien dut a terme prèviament en altres llocs d’Europa, aquest jove empresari va decidir dividir el terreny en petites parcel·les i llogar-les a persones interessades en l’agricultura i que mantenien viva la il·lusió de tenir un hort, malgrat viure a la ciutat.

“De seguida es van interessar pels terrenys molts joves, gent que tenia el record dels seus avis treballant la terra, persones que volien recuperar les seves arrels més rurals, pares que desitjaven que els seus fills no perdessin el contacte amb la natura…” explica Piulachs. Així, huertosdeocio.com despuntava. De fet, poc després, superat per la demana l’informàtic ja comparava una hectàrea més de terreny per ampliar el negoci.

Però a huertosdeocio.com “no solament lloguem espais, sinó que també generem experiències”, explica Piulachs. El soci de l’hereu de les terres en aquest projecte és agricultor i ofereix als pagesos novells  consells. A més, després es crea un clima de comunitat entre els llogaters. “Els horts no estan tancats, només hi ha fites simbòliques per delimitar els espais, per tant, tots quan venen a cultivar intercanvien coneixements, llavors, eines…I tenim espais comuns i fem activitats conjuntes”, afegeix.

No solament a través d’aquest sistema, també dins mateix de les grans ciutats, els horts urbans s’han convertit en una moda. “Tenim una gran desconnexió respecte com vivien els nostres avis i ara sentim la necessitat de tornar a tocar la terra i tornar a les nostres arrels. A més, a través d’un hort, cultives valors com la paciència o la resignació, fas exercici físic i fomentes vincles familiars, és una gran activitat per fer amb els fills”, assegura el promotor de huertosdeocio.com.

Escolta l’entrevista a Marc Piulachs:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *