Mans Unides continua ‘plantant cara’ a la fam del món

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

Mans Unides va néixer com a resposta a una crida de la comunitat internacional a unir esforços per acabar amb la fam al món. Malauradament, gairebé seixanta anys després, la lluita continua perquè encara hi ha 800 milions de persones al món que passen gana. I, per això, com cada any per aquestes dates organitzen la Campanya contra la Fam.

Enguany, però, el repte encara és molt més gran, perquè Mans Unides, sota el lema “Planta-li cara a la fam: sembra” (#ManosUnidasSiembra) planteja la Campanya contra la Fam 2016 com l’inici d’un trienni de lluita contra la fam (2016-2018).

Així, doncs, durant aquest temps l’ONG treballarà per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam el món com ho ha fet fins ara, però des d’una triple perspectiva: el mal ús dels recursos alimentaris i energètics; un sistema econòmic internacional que prima el benefici i exclou els febles i uns estils de vida i consum que augmenten la vulnerabilitat i l’exclusió.

A diversos llocs de Catalunya aquests dies ja s’estan fent activitats a favor de diversos projectes coordinats per Mans Unides, però els dies clau de la campanya són dos: demà divendres 12 de febrer, Dia del dejuni Voluntari, quan es proposa donar l’import del nostre menjar a l’entitat com a gest de suport als 793 milions de persones que pateixen fam al món; i diumenge, 14 de febrer, dia en què a totes les esglésies del país es fa una recol·lecta en benefici dels projectes de lluita contra la pobresa de l’entitat.- REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *