Manuel Cusachs: “L’art no és més que valors intangibles”

“L’art és l’expressió de l’esperit per mitjà de la cultura”, d’aquesta forma tan contundent descriu l’escultor Manuel Cusachs la base de la seva professió. Però encara afegeix: “L’art no són més que valors intangibles”.

I és que com ve recorda aquest reconegut escultor “des de l’inici de la Humanitat l’home ha tingut la necessitat d’expressar els seus sentiments per un mitjà no necessari”, encara que com deia el director Orson Welles “l’art es el més necessari de les coses inútils”.

Però l’art també es relaciona sovint amb l’estètica: “La bellesa és un fenomen abstracte perquè desgraciadament sempre ha anat acompanyada de la moda, dels canons” . “I el problema de la moda és que sempre passa de moda”, assegura.

I davant d’aquesta realitat, Cusachs afirma que “només entendrem, els seduirà i ens emocionarà l’art si ens eduquem en aquesta matèria”, dit d’una altra manera, “quan més pedagogia hi hagi respecte l’art, millor sabrem mirar-lo”.

Però perquè això passi, també l’artista ha de crear una bona obra i no vendre’s a qualsevol moda. “L’artista ha de ser un obsessionat per l’art: no crec amb els artistes de diumenge a la tarda. Totes les obres d’un artista han d’estar impregnades de la seva obsessió”, sentencia l’escultor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *