Mamadou ens ensenya el Raval més solidari

Mamadou Saliou, de 23 anys, ja fa temps que va deixar de somiar que es convertiria en un futbolista famós. De fet, la realitat es va fer palesa, quan als 16 anys va marxar del Senegal i va acabar en un centre d’acollida de Barcelona. Només va ser gràcies a l’ajuda que va rebre de diverses entitats socials del Raval com el Casals dels Infants, la Fundació Èxit, Nexes o Punt de Referència, que va aconseguir certa estabilitat.

I, per això, ara en Mamadou ha decidit crear la ruta “Una Barcelona diferent sobre rodes”, un itinerari per totes les entitats del barri que el van ajudar aleshores. Aquesta ruta té com a objectiu: donar a conèixer el treballat d’aquestes organitzacions i recaptar fons per la ONG Diandé Africa – creada per a frenar l’abandonament escolar al seu poble natal, Ziguinchor (Senegal).

La història de Mamadou és singular, no tots els immigrants tenen tanta iniciativa, encara que ell no es considera una excepció. “També hi ha molts joves immigrants que són emprenedors”, assegura. Ara bé, reconeix que cal fer una tasca d’advertència als joves que com ell encara somiem amb Europa, perquè “això no és el paradís”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *