L’original iniciativa que vol conscienciar sobre la salut visual

El Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya (COOOC) ha organitzat pel proper mes de gener una cursa destinada a conscienciar sobre la importància de cuidar la salut visual en la que només podran participar persones miops.

Aquesta cursa, batejada amb el nom de “Miopmilla”, vol alertar sobre l’augment de casos de persones que pateixen aquesta condició com a resultat d’un canvi en els hàbits de vida actuals. I és que cada vegada són més les persones que pateixen miopia perquè dediquen gran part del dia a treballar davant de pantalles.

A Catalunya hi ha mig milió de joves que pateixen miopia i, d’aquests, en vuit de cada deu casos van ser ells mateixos els que van detectar problemes per llegir cartells o la pissarra de classe.

Tot i que la miopia no està considerada com una malaltia, sinó com un defecte refractiu, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la considera una “pandèmia”. Des del COOOC adverteixen que una miopia amb més de set diòptries multiplica per 44,2 les possibilitats de patir un despreniment de retina i per 126,6 les d’una maculopatia miòpica.

La “miopmilla” té, per tant, la voluntat de conscienciar la població sobre la importància de cuidar la salut visual, sobre la que encara es té molt desconeixement. Segons el Llibre Blanc de la Visió 2018 de Visió i Vida, dues de cada deu persones no s’han revisat mai la vista i el 25% no ho fa des de fa més de dos anys.

La cursa se celebrarà el proper 20 de gener, juntament amb la cursa de Sant Antoni de Barcelona. Es tracta de la primera cursa del món destinada a conscienciar sobre la necessitat d’oferir els recursos necessaris per frenar aquest trastorn visual.

La cursa tindrà una distància d’una milla (1.609 metres). Per participar-hi, és imprescindible acudir a una de les òptiques participants a la campanya, revisar-se la visió i obtenir el document acreditatiu de la miopia. Per a cada corredor inscrit, el COOOC donarà 10 euros a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT-UPC) per a la posada en marxa d’un estudi sobre aquest trastorn.- J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *