Lleida celebra els 90 anys d’Edith Schaar amb una exposició

En motiu del 90 aniversari d’Edith Schaar, artista alemanya establerta a la Floresta des de fa 30 anys, s’acaba d’inaugurar al Cafè del Teatre de Lleida l’Exposició “Edith Schaar: l’àmbit de la creació”.

Segons explica Núria Mallol, autora d’un article dedicat a aquesta artista publicat dins el monogràfic que aquest mes li dedica la revista Plec, “el gran eix de la seva obra”, especialment tapissos, “és la seva relació amb la natura i un món de color”.

Schaar utilitza llanes i fils tenyits per ella mateixa a través de plantes naturals que cultiva al jardí, seguint les tècniques que va aprendre dels pobles indígenes americans que va conèixer durant els anys que va viure al Brasil i als Estats Units.

Edith Schaar va arribar a la Floresta seguint el somni del seu amic Diether Rudloff, filòsof i historiador de l’art. En aquest poble de Les Garrigues, també hi van fer cap altres alemanys, però ara només hi queda ella.

Segons Mallol, podem aprendre moltes coses de l’obra i d’Schaar com a mestre: “La seva gran força, la seva vitalitat, el seu respecte a la natura i el seu interès per continuar investigant”. De fet, al voltant d’aquesta alemanya ja ha crescut un petit nucli d’artistes: el Laberint Blau. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *