L’Institut Diversitas crea “Vincles” i trenca estereotips

L’Institut Diversitas ha portat a terme aquest juliol a Barcelona el projecte “Vincles”, una experiència de convivència intercultural. Aquesta experiència s’ha basat en l’organització de cinc trobades orientades a promoure el coneixement mutu, el diàleg, la col·laboració i la cohesió entre quinze persones culturalment diverses i que en la vida quotidiana potser mai coincidirien.

“La idea del projecte es reunir-nos, per trencar certs estereotips que existeixen a la nostra societat”, ha explicat Rodrigo Prieto, director d’aquestes trobades i membre de l’Institut Diversitas en una entrevista al programa “Valors a l’alça” de La Xarxa. I és que aquesta entitat està convençuda que “quan la gent s’ho passa bé i viu una trobada sincera supera reticències, està més oberta al compartir i es troben punts de contacte i nexes en comú”.

A més, Prieto recorda que “la diversitat es fonamenta en les pors i no veiem que la diversitat és font de riquesa”. “Tenim la idea que aquell que no és com jo és dolent mentre que les persones diferents a nosaltres ens haurien de fer qüestionar a nosaltres mateixos i ajudar-nos a créixer”, explica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *