L’home que ha salvat milions d’infants amb la seva sang

James Harrison és un home de 81 anys que s’ha fet famós per salvar la vida de milions d’infants gràcies a la seva sang. I és que resulta que la sang d’aquest ciutadà australià conté un anticòs especial i molt rar que s’ha fet servir per crear un medicament que permet prevenir problemes que amenacen la vida d’alguns nadons.

Harrison, que ha estat donant sang durant 60 anys i més de 1.100 vegades, és conegut amb el sobrenom de “l’home del braç d’or”. I ara, després de dècades contribuint a l’avenç mèdic, li ha arribat l’hora de la jubilació. Així doncs, James va fer divendres passat la seva darrera donació, segons va notificar el Servei de Sang de la Creu Roja Australiana.

Es calcula que les seves donacions han ajudat a salvar la vida de 2,4 milions de nadons en total, segons recull el mitjà científic Live Science.

Gràcies a l’anticòs present en la sang d’aquest donant s’ha pogut crear un medicament anomenat immunoglobulina anti-D, o immunoglobulina Rh, que s’administra a les mares en risc de contraure l’anomenada incompatibilitat Rh amb el seu fetus. Aquesta incompatibilitat pot provocar que el sistema immunitari de les mares ataqui i destrueixi els glòbuls vermells del fetus. Això pot provocar greus complicacions com ara danys cerebrals, icterícia o fins i tot la mort del nadó.

El tractament amb immunoglobulina Rh, que es fabrica a partir del plasma sanguini de donants de sang especials com Harrison, pot prevenir aquestes complicacions. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *