L’exemplaritat centra el monogràfic de Valors d’abril, amb el filòsof Javier Gomá

Aquest mes d’abril, Valors fa una proposta en positiu -l’exemplaritat- davant un seguit de fets negatius que no paren de sobrevolar la vida política catalana i espanyola -la corrupció-.

La peça principal és com sempre l’entrevista a una personalitat que hagi reflexionat sobre el tema, en aquest el filòsof Javier Gomá, autor de ‘Tetralogía de la ejemplaridad’, que ens diu coses com aquestes: “La persona exemplar és digna de crèdit, té un alè indefinible que genera inspiració”; “Una persona amb gran impacte social sí que té un plus de responsabilitat sobre el seu exemple”; “L’exemple ens diu com són les coses, en canvi l’exemplaritat com han de ser”.

A reflexionar sobre l’exemplaritat ens hi ajuden també Gina Aran, professora del Màster de Direcció i Gestió de recursos Humans de la Universitat Oberta de Catalunya; Antoni Abad, president de la patronat vallesana CECOT; així com una entrevista a Camino Cañón, coautora del llibre Lideratge ètic i exemplaritat pública (Ed. Catarata) i professora de la Universidad Pontificia de Comillas i la Universidad Eclesiástica San Dámaso.

Fora del monogràfic, entrevistem Àlvar Sánchez, jesuïta, membre de l’ONG Entreculturas. Aquest jesuïta treballa a Sudan del Sud, el país més jove del món, reconegut per les Nacions Unides el 2011, donant suport a un poble que avui viu una greu crisi humanitària i que, des del 2013, es troba immers en una violenta guerra civil que a dia d’avui no sembla que hagi de cloure’s en breu. “Mig Sudan del Sud viu de l’ajuda humanitària”. ens recorda.

A la revista trobareu també les Cartes Creuades entre Jordi Cussó i Cinto Amat, en aquest cas reflexionant sobre les actituds que emergeixen del món de l’esport; el professor d’Ètica de la Universitat Autònoma Àngel Puyol planteja Una prostitució decent i a la secció L’altra cara de la ciència Laia Basaganyas ens fa reflexionar a Videojocs per a la neurociència.

Finalment, a l’apartat de propostes, Lucia Montobbio ens proposa participar del cicle Micro Obert que promociona el bar Alfa de Barcelona, “una proposta en defensa de l’art i del valor de compartir, perquè a l’Alfa no hi ha cap grup protagonista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *