Les propostes amb valors de Dòria Llibres per regalar aquest Sant Jordi

S’acosta la diada de Sant Jordi, un dia per regalar roses però també llibres. Perquè no aprofitar aquest mitjà per transmetre valors? La llibreria Dòria Llibres ens ha fet una selecció de lectures carregades de reflexions que poden ser una bona opció per regalar el proper 23 d’abril.

 

La història dels set penjats
Leonid Nikolaevich
Adesiara Editors

Cinc joves terroristes que han planificat un atemptat contra un ministre del govern, un estonià que ha assassinat l’amo de la granja on feia de bracer i un sinistre bandit han estat sentenciats a morir a la forca. Els darrers dies dels condemnats són difícils i punyents, i les distintes reaccions que tenen tots ells davant la fi imminent posen de manifest que la nostra pugna contra el destí indefugible és enterament personal: la por, el neguit, la ràbia, les emocions, tot es desborda a mesura que s’acosta l’hora suprema. Mai com en aquesta novel·la no s’ha exposat d’una manera tan magistral l’aberració que suposa la pena de mort.

 

 

Les vuit muntanyes
Paolo Cognetti
Navona Editorial

En Pietro és un noi de ciutat, solitari i una mica sorrut, que estiueja als Alps italians. En Bruno és fill d’un paleta de la zona, una persona que només coneix les muntanyes i que pastura les vaques del seu oncle. Estiu rere estiu, en Pietro i en Bruno forgen una profunda amistat, però amb els anys els seus camins agafen camins diferents. Qui dels dos haurà après més de la vida? El que ha recorregut les muntanyes de tot el món o el que només ha pujat al cim més alt? Una novel·la d’aparent senzillesa narrativa, que planteja una profunda reflexió sobre l’amistat, la solitud, les aspiracions, les expectatives vitals i les relacions paternofilials. Un viatge vital que ens parla de la necessitat d’escapar-se a la naturalesa, en constant recerca d’un camí que dugui a la pròpia identitat.

 

Qué és la guerra
Eduard Altarriba
Bang Ediciones

El meu món és una col·lecció de llibres destinats a explicar els esdeveniments actuals de la nostra societat de la manera més simple i objectiva possible. Ciceró va definir la guerra com l’afirmació per la força. Dos mil anys més tard i l’endemà del segle més mortífer de la seva història, la humanitat pot, més que mai, fer-la desaparèixer. Per això, cal comprendre quins són tots els seus mecanismes, causes, efectes i conseqüències. Conèixer la guerra és el primer pas cap a la pau. Aquest llibre explica d’una manera sintètica i mitjançant breus recordatoris històrics el que és la guerra, així com tots els mitjans desplegats per tal d’evitar-la.

 

També tenim recomanacions pels més petits.

 

En Tristany s’encongeix
Florence Parry
Blackie Books

A en Tristany li està passant una cosa molt estranya: s’està encongint, i no sap per què. Els adults no li fan cas. Tenen massa coses a fer per preocupar-se dels problemes d’un nen.

Tots ens hem sentit massa petits, gairebé invisibles, alguna vegada. Què passaria si un dia t’encongissis de veritat?

 

 

 

Cartes per a la llibertat
Jacques Goldstyn
Simbol editors

Arreu del món hi ha gent que és a la presó per dir el que pensa o defensar pacíficament unes idees. Les cartes que s’envien als empresonats ja són, per elles mateixes, un tast de llibertat. Si n’arriben moltes, les cartes són la llibertat.
Un conte per explicar als més joves la importància de la llibertat i de la solidaritat amb els presos de consciència d’arreu del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *