Les princeses del segle XXI ja no esperen a ser salvades per prínceps blaus

La companyia Naps i Cols torna al Jove Teatre Regina de Barcelona amb l’espectacle “Lila, una princesa diferent”, una història que demostra que la revolució feminista també ha arribat als contes i les princeses del segle XXI ja no són com les d’abans.

Lila, la princesa protagonista d’aquesta història, ha de viure tancada dins d’una torre fins que el seu príncep blau no arribi a buscar-la i junts marxin feliços i menjant anissos. Així ho dicta la Llei Romàntica Ancestral del seu regne.

El problema és que la Lila està cansada d’esperar un príncep que no arriba, però amb l’ajut dels contes populars tradicionals i les últimes tecnologies, buscarà la manera d’esquivar la antiquada Llei Romàntica Ancestral, sortir de la torre i aprendre finalment que ni els prínceps ni són blaus ni les princeses necessiten sempre ser salvades.

Segons Sílvia Navarro, escriptora d’aquesta història i directora de l’espectacle, “les princeses dels contes d’abans acceptaven allò que se’ls manava, però les princeses actuals, com la Lila, tenen les seves pròpies il·lusions i tenen molt clar el que volen”.

Aquesta història, que es presenta dalt de l’escenari en format musical i amb molt d’humor perquè els més petits passin una estona divertida, també vol trencar el mite de l’amor romàntic com a sinònim d’amor perfecte.

Aquesta funció, en cartellera fins l’1 de desembre, està recomanada per nens a partir de 5 anys, però la directora assegura que a diferència dels adults, la canalla ja veu aquesta funció “amb moltes més respostes que preguntes i amb molts menys estereotips al cap que els seus propis pares”. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *