Les ovelles xisquetes busquen ‘padrins’

Els pastors i pastores de la Vall d’Àssua, l’Associació Obrador Xisqueta i la Guerrilla del Ganxet de Barcelona han posat en marxa una oroginal campanya per aconseguir suports que ajudin a mantenir les ovelles xisquetes: Apadrina una ovella Xisqueta.

Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir, per una banda, que les persones interessades col·laborin en el manteniment d’una ovella adulta amb tot el que suposa (alimentació i tractaments veterinaris). Per altra banda, es donarà donaran suport financer a l’Associació Obrador Xisqueta perquè continuï la seva tasca de divulgació d’aquesta raça d’ovella autòctona de protecció especial.

L’entitat promou l’ovella Xisqueta a través de la producció tèxtil, dels tallers per donar a conèixer la llana i les tècniques per treballar-la, i també a través de les anomenades Vivències Xisqueta, visites que acosten els visitants a les pastures de muntanya i a diferents activitats vinculades amb el projecte.

Mantenir una ovella xisqueta durant tot un any costa uns 45 euros. Les persones que apadrinin una uvella podran triar si pagant aquests diners o una altra modalitat d’imports. A canvi, els padrins obtindran com a recompensa una foto amb la descripció de l’animal, una foto del seu pastor o pastora i el dret a poder-la visitar un cop l’any.

L’apadrinament ha començat amb dos pastors i cinc ovelles de cadascun d’ells i el projecte s’anirà ampliant a altres pastors i pastores de la Vall d’Àssua. Cada ovella podrà tenir més d’un padrí. Els primers 45 euros per ovella aniran al ramader o ramadera i els restants a l’associació.

Al web del projecte ja es poden triar les ovelles de Casa Perales de Llessui i de Casa Francesca de Seurí, amb noms com Pepa, Rebordonida o Gormanda. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *