Les millors frases de la II Jornada Valors i Compromís, ‘El nostre interior’

Gregorio Luri: “Hi ha una tradició que diu que si volem conèixer el què som, hem de prescindir del què tenim. Però l’oblit de nosaltres mateixos no és pas el camí”.”Molt sovint hem de ser conscients que no som propietaris dels nostres estats d’ànim”.”Allò que percebem és una síntesi entre els sentits i el meu estat d’ànim”. “Ens hem de conèixer a través de l’acció, no a través de la reflexió”.
+ Llegeix la ponència escrita de Gregorio Luri clicant aquí.

Laia de Ahumada: “En temps de crisi és xocant que l’única solució que ens venen és la de consumir més”.”Els valors institucionalitzats que alguns pretenen imposar no quallen, perquè s’imposen des de la creença i no des de l’experiència”. “L’únic problema és que no volem tenir problemes”. (…) “La vida és un misteri a viure i no un problema a resoldre”.”Tenim por del silenci, del buit. (…) La paraula permet fer créixer les nostres possibilitats i donar forma al nostre silenci”.”Cal redescobrir el valor de la interioritat, fora i dins de les religions”.”No cal renunciar a allò que podíem ser i cal denunciar allò que no som”.
+ Llegeix la ponència escrita de Laia de Ahumada clicant aquí.

Antoni Puigverd: “Hi ha moments que fins i tot els més descreguts senten una reverberació al seu interior”. “L’espiritualitat i la recerca de l’interior está dominada per venedors de pastilles de profunditat. De Paolo Coelho a l’última aportació catalana, aquest  programa d’autoajuda i budisme de Catalunya Ràdio que acaba de donar la possibilitat al periodista que el condueix de triomfar per Sant Jordi amb un llibre sobre el silenci en què no es para de parlar”. “La paradoxa de l’Abat Cassià és que buscant el silenci va recollir tots els dubtes”.
+ Llegeix la ponència d’Antoni Puigverd clicant aquí.

Lluís Duch: “No hi ha una crisi de valors, perquè en realitat estem en un supermercat dels valors, el que hi ha és una crisi de criteris”.”Si no hi ha exterioritat, no hi ha tampoc interioritat. (…) Exalcem malaltissament tant una cosa com l’altra”.”La intimitat compartida pot provocar relacions turmentoses i turmentades que, en el fons, no fan sinó posar en relleu la insuperable condició ambigua de l’ésser humá o, si es vol expressar d’una altra manera, la seva incondicional subjecció a la contingència”.
+ Llegeix la ponència escrita de Lluís Duch clicant aquí.

Margarita Rivière: “Com em va dir un cop Yehudi Menuhin, ‘Ho sabem tot de l’àtom i en canvi no sabem res de nosaltres’.”El Facebook és el negoci de la intimitat”.”Tots ens estem venent constantment. El que porta un curriculum a una empresa passa a ser un individu producte”.”La societat està dividida entre els que habiten l’àmbit mediàtic i els espectadors”.
+ Llegeix l’entrevista a Margarita Rivière clicant aquí.

ALTRES
Discurs de l’alcalde Joan Antoni Baron a l’inici de la Jornada [llegeix aquí].
Article de Ramon Bassas, primer tinent d’alcalde i col·laborador de Valors [llegeix aquí].
Article de Jordi López Camps al seu bloc [llegeix aquí].
Notícia de El Tot Mataró (26/05/09). [llegeix aquí].
“Intimidad” de Margarita Rivière a El País (Edició Catalunya) [llegeix aquí].

D’esquerra a dreta, Margarita Rivière, Lluís Duch, Laia de Ahumada, Antoni Puigverd i Gregorio Luri. Foto: Sergio Ruiz / Valors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *