Les entitats socials reclamen que combatre les desigualtats sigui una prioritat

Un moment del V Congrés Tercer Sector
Un moment del V Congrés Tercer Sector

Després de tres dies de treball, ahir es va tancar el V Congrés del Tercer Social que s’ha celebrat a Barcelona sota el lema “Créixer Socialment”. Dins l’acte de clausura, les entitats socials van presentar el Manifest final que recull les reivindicacions principals del sector.

La principal demanda és que les polítiques socials se situïn en el centre de tots els programes i projectes polítics i que la reducció de les desigualtats sigui l’objectiu primordial dels pressupostos públics.

A més, les entitats també denuncien la manca de garantia d’alguns drets socials i la suspensió per part del Tribunal Constitucional d’alguns avenços legals i reclamen a l’administració que no sigui el preu el criteri bàsic de la contractació de pública.

Per la seva banda, el Tercer Sector Social es compromet a continuar treballant per millorar les condicions de benestar i dignitat de totes les persones i es reivindiquen com a generadores de valors i de foment la cohesió i la integració social.

Resultats del baròmetre

També s’ha aprofitat aquest acte per presentar les conclusions del Baròmetre 2016 del Tercer Sector Social. Les més de 3.000 entitats socials catalanes agrupades a la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van atendre l’any passat 1.550.000 persones, un 2,5% que l’any 2014 i prop d’un 6% més que fa dos anys.

L’informe també conclou que l’any passat les entitats socials catalanes van comptar amb el suport i la col•laboració de 560.000 persones sòcies, 564.000 donants, 350.000 voluntàries i 85.000 treballadores. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *