Les entitats del Tercer Sector s’impliquen en la Reforma Horària

reforma horàriaLa reforma horària és una iniciativa ciutadana que proposa l’impuls de canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps basant-se en la idea que sincronitzant els hàbits horaris amb els de la resta del món i amb un ritme més ordenat “aconseguirem guanyar temps al temps i, en definitiva, millorar en salut i qualitat de vida. Ara, una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies recollirà les principals bones pràctiques en el Tercer Sector en relació a l’organització horària i a la gestió del temps a les entitats i associacions, tot facilitant oportunitats de millora per racionalitzar els horaris i ser més eficients.

Aquesta iniciativa porta el nom de “Projecte 100/18” i a través de l’Inventari RH, vol fer visibles les bones pràctiques que portin a terme 100 organitzacions del Tercer Sector durant el 2017 i el 2018. Per això s’estan avaluant aspectes rellevants com la direcció per valors i objectius, la formació, la flexibilitat horària, les reunions operatives, els canals de comunicació o el temps dels àpats. En una primera fase, la recollida de bones pràctiques es dur a terme a través d’un formulari en línia (https://goo.gl/forms/ETBCkD2twQcswr702), del qual s’està fent difusió entre les entitats del Tercer Sector. La segona fase consisteix a recopilar les bones pràctiques i, en una tercera fase, les entitats rebran assessorament amb mesures per millorar els seus horaris i augmentar la seva eficiència.

A més, amb el projecte es pretén sensibilitzar i fer pedagogia en el tercer sector i l’associacionisme. Aquest 2017 s’està fent un primer recull amb més d’una trentena d’entitats, i el 2018 s’arribarà al centenar de casos. Els compromisos d’aplicar la reforma horària al tercer sector es van anunciar en la cloenda de la 4a. Setmana dels Horaris, el juny passat.

El Govern ha apostat per a impulsar uns horaris més justos i que permetin una lliure disposició del temps per a la ciutadania. Des de la creació del Consell Assessor per a la Reforma Horària, el 2016, fins a la signatura del Pacte per a la reforma horària per més de 110 entitats i organitzacions de la societat civil, el juliol d’enguany, la Generalitat de Catalunya ha agafat un paper protagonista amb l’objectiu d’una organització horària més racional i favorable a la conciliació de la vida laboral, associativa i personal. REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *