Les armes europees alimenten els conflictes dels quals fugen els refugiats


El Centre Delàs denuncia en el seu darrer informe “Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats” que la Unió Europea (EU) ha exportat armament cap a països en els quals hi ha una situació de conflicte o tensió i on, a més, hi ha importants xifres de refugiats i desplaçats interns.

Concretament, el total d’exportacions de la UE autoritzades entre 2003 i 2014 ha arribat al valor de 427.000.000.000 d’euros, sent les exportacions efectivament realitzades de 119 mil milions d’euros. D’aquestes exportacions, el 29% de les autoritzacions, 122 mil milions, i el 31% de les exportacions realitzades, 37 mil milions, han tingut com a destinació 63 països en conflicte armat o tensió.

Segons aquest informe(inforgrafies), Europa ha venut armament a 30 països en conflicte permanent (Índia, Turquia, el Pakistan, Algèria, Indonèsia, Israel, Rússia, Tailàndia, l’Iraq, Afganistan, Líbia, Nigèria, Colòmbia, Filipines, Iemen, Líban, Sudan… entre molts altres) i en cap d’ells ha desaparegut la situació d’inseguretat. De fet, la venda d’armament a alguns d’aquests països ha produït un empitjorament de la seguretat.

Davant aquesta realitat, Europa exporta armes quan a les seves portes milers de persones refugiades provinents de la guerra esperen poder entrar, el Centre Delàs demana un debat ampli sobre les causes reals que provoquen aquests moviments de població. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *