LEGO crea figures de dones científiques i astronautes de la NASA

Fer visibles rols femenins que s’allunyin dels estereotips i també reivindicar la presència de les dones a la ciència. Això és el que ha aconseguit la popular marca de joguines Lego amb la seva iniciativa de crear una caixa dedicada a dones científiques i astronautes de la NASA. La caixa, presentada fa unes setmanes, consta de 231 peces entre les quals hi ha la figura de Sally Ride, la primera dona astronauta dels Estats Units, i Mae Jemison, la primera dona negra que va viatjar a l’espai. A més, el lot inclou les figures de l’astrònoma i educadora Nancy Grace Roman i la informàtica Margaret Hamilton.

Les peces permeten també construir versions de Lego del transbordador espacial Challenger i el telescopi Hubble, així com una versió en miniatura de l’espai de treball de Hamilton al Massachusetts Institute of Technology (MIT) quan programava el programari per l’allunatge.

La innovació de Lego arriba en un moment en què el debat sobre les joguines i la roba no sexistes va guanyant espai en l’agenda pública. La caixa de figures científiques i astronautes va ser idea de Maia Weinstock, treballadora del MIT, i que ho va proposar a través del programa Lego Idees del qual disposa la companyia de joguines.

Dones afroamericanes a la NASA

L’any passat, la pel·lícula Figuras ocultas ja va posar llum a la història totalment desconeguda de les tres dones afroamericanes que van participar en el primer allunatge: Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan i Mary Jackson. La seva tasca va ser fonamental per fer possible l’arribada de l’home a la lluna, però tot i això van haver de lluitar contra els prejudicis racistes i masclistes dins de la NASA. J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *