L’Economia del Bé Comú es presenta al Parlament Europeu

Després de vuit anys de crisi econòmica, el Parlament Europeu per primera vegada obre demà, dimecres 17 de juny, les portes a una proposta alternativa que aposta per l’ètica i que en aquests temps s’ha mostrat viable quan s’ha aplicat a centenars d’empreses i a diverses institucions: l’Economia del Bé Comú.

Concretament demà a Brussel·les es presentarà el dictamen Economia del Bé Comú: Canviant la forma en què les empreses i l’economia funcioni?, realitzat per l’espanyol Diego Isabel La Moneda, membre d’aquest moviment i el propi Christian Felber, fundador de l’EBC. Ambdós presentaran aquest model com un possible paraigua d’altres propostes alternatives de nova economia com: l’economia solidària, l’economia col·laborativa, l’economia circular, el cooperativisme, les empreses socials o l’economia blava.

La voluntat final és la transformació del mercat econòmic europeu en un “Mercat Ètic Europeu” en què les polítiques i estratègies públiques afavoreixin aquelles activitats que contribueixin al benestar de la ciutadania i al bé comú davant d’aquelles que no aporten cap valor o que fins i tot van en contra dels valors europeus i del bé comú. I d’aquesta manera crear ocupació de qualitat i Europa tornarà a ser vista per la resta del món com l’exemple a seguir pel que fa a protecció del medi ambient i drets socials.

De fet, dins el document es presenten vuit propostes concretes: des de la creació d’un sistema d’etiquetatge ètic, la compra pública i el mercat intern ètic, una Borsa del Bé Comú (un mercat de valors en què només s’incloguin aquelles empreses que demostrin la seva contribució al bé comú fomentant la inversió ètica), la creació d’una xarxa europea de banca ètica i, fins a potenciar l’emprenedoria ètica, entre altres.

Més informació: Entrevista a Christian Felber i número dedicat als diners

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *