L’Economia del Bé Comú arriba al Parlament Britànic

L’Economia del Bé Comú, model econòmic ideat per l’austríac Christian Felber, es va presentar ahir per primera vegada al Parlament Britànic. Més de quaranta organitzacions, incloses associacions empresarials, universitats, think-tanks de partits polítics, moviments socials i ONG’s angleses van participar d’aquest acte promogut per l’antic ministre del partit laborista Nick Raynsford.

Tot i que a la Gran Bretanya els macro-indicadors econòmics (PIB, taxa d’ocupació, etc.) són relativament positius, tots els participants van coincidir en la necessitat de transitar cap a un nou model econòmic basat en valors i en la col•laboració entre empreses, societat civil i governs.

Una de les propostes que més acceptació va tenir en el debat a Westnsminster va ser l’anomenat “Govern del Bé Comú” definit com l’estratègia a seguir per governs locals, regionals o nacionals per implementar l’Economia del Bé Comú i fomentar la participació ciutadana i la democràcia en tots els nivells.

L’Economia del Bé Comú proposa un canvi simple en el nostre sistema econòmic: fer que aquesta estigui al servei del bé comú i de les persones i no únicament al servei dels beneficis. Per això el Balanç del Bé Comú té en compte valors com: la dignitat humana, la solidaritat, la justícia social, la sostenibilitat ecològica o la democràcia amb tots els agents econòmics.

Continguts relacionats:

Número ‘Diners’ Gener 2015 – nº122 (entrevista Christian Felber)

Entrevista a Christian Felber: Vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *