L’art no és un plom

pLOM gALLERY

El nom d’aquesta galeria fa referència a la frase feta “ser un plom”. I és que de vegades els nens i nenes poden ser un plom amb les seves rabietes, preguntes insistents o desobediències. Ara per ara tinc pocs nens petits a la família i entre els amics, però recordo bé els cangurs que vaig fer d’adolescent. Poden ser adorables, però també pesats. Sobretot quan no deixen de preguntar a cada frase “i per què?”. Però val la pena recordar que s’estan descobrint a ells mateixos i al món que els envolta. I per això, aquesta galeria d’art els ha volgut dedicar les seves exposicions, els seus quadres, i el seu nom: Plom Gallery, en honor als petits ploms.

Arrossegar els més petits de la família als museus pot ser tota una aventura. Tot i que cada cop són més els espais museístics que dediquen zones infantils amb explicacions, jocs, papers i llapis de colors dintre de la mateixa sala. Diuen que els nens d’avui necessiten més interacció, que els costa més suportar l’avorriment. Doncs una bona opció per a treballar el valor de l’art com a una eina de formació, d’imaginació o d’estimular la seva creativitat és portar-los a aquesta galeria on podran gaudir d’il·lustracions similars a les que troben en els seus contes en format gegant, d’un full a un quadre.

Per exemple, es pot escollir amb ells el dibuix que volen penjar a la seva habitació, seria una bona idea com a regal d’aniversari. “Aquí els nens manen, la idea és iniciar als nens en l’art contemporani i, perquè no, en el col·leccionisme. Es pretén que recordin aquella primera obra que et van regalar o et van comprar”, m’explica la botiguera.

Plom Gallery també ens dóna l’opció de treballar altres valors com el de l’esforç i l’estalvi. De fet, el que més em crida l’atenció de tot el que veig quan entro són les guardioles amb forma de porquet. Quan pregunto per elles, la botiguera em contesta que són unes guardioles per estalviar i així, al final, poder comprar l’obra que es vulgui adquirir. El cost de les guardioles, dissenyades per diferents artistes, és de 40 euros. Aquests es descomptaran del preu final en el moment que es tinguin els estalvis. És a dir, posem per cas que el quadre que vull costa 140, em compro la guardiola i només n’he d’estalviar 100 més.

Així doncs a més de l’art, els nens es poden entrenar-se en com estalviar, saber esperar i complir unes normes per a aconseguir uns objectius. Fantàstic.
A més a més, la galeria també s’ha animat a organitzar tallers que s’anuncien al seu blog, a l’hora que es donen idees relacionades amb diferents disciplines artístiques per fer amb els nens. Mentre miro al mòbil el blog, entra una família a la qual se li proposa posar títols inventats a les pintures i dibuixos exposats. Sembla que aquest grup de “ploms” s’ho passen pipa.

Plom Gallery es troba al carrer Sèneca 31 de Barcelona, molt a prop de l’avinguda Diagonal i la Via Agusta. Si voleu contactar amb ells, podeu escriure a hello@plomgallery, o trucar al 93.237.78.65. Obren de dilluns a divendres de 10 a 14h, i de 16h a 20:30h. Els dissabtes de 10:30 a 14:30 i de 17h a 20:30h. – LUCIA MONTOBBIO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *