Laia Gausà: “Els vincles afectius són la base per transformar les coses”

Projecte RossinyolLa Laia Gausà va ser mentora d’un noi de quinze anys del barri del Raval dins el marc del Projecte Rossinyol, que organitza la Fundació Servei Solidari. Malgrat reconeix que  primer va tenir certs moments de dubtes, ben aviat va descobrir que la base de la relació havia de ser la sinceritat, l’estima i la confiança. “Amb aquesta experiència he aprés que els vincles afectius són la base per transformar les coses”, assegura.

La Laia només és un exemple del centenar de mentors i mentores que els darrers anys s’han inscrit en aquest projecte. Aquesta iniciativa es basa en l’aparellament d’un jove universitari o universitària menor de 25 anys i un noi o noia en edat escolar i nivell socioeconòmic baix amb l’objectiu que el primer faci de mentor del segon.

Les parelles Rossinyol es troben durant el curs escolar una vegada a la setmana, fora de l’escola i durant un mínim de tres hores. Realitzen activitats en l’àmbit del lleure (passejades, visites a museus, jocs) amb la intenció de descobrir l’entorn de la ciutat. I així, durant aquest temps, entre ells es crea una relació de confiança i respecte mutu.

Representa que el menor ha de trobar en el gran un punt en el qual orientar-se, però, al final, l’universitari també creix amb aquesta vivència compartida: “Recomanaria molt aquesta experiència i sobretot aconsello que el mentor vagi escrivint tot allò que viu perquè aquesta és una vivència que va molt més enllà de qualsevol voluntariat”. De fet, més que mentories, a través del projecte Rossinyol es forgen amistats.

Escolta l’entrevista a Laia Gausà a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *