Laia de Ahumada: “L’espiritualitat sense religió és possible”

És possible una espiritualitat sense religió? Laia de Ahumada, autora de llibres com Monges o Espirituals sense religió, ambdós de Fragmenta Editorial, es mostra convençuda que sí, ja que si entenem l’espiritualitat com “la capacitat de meravellar-nos que tenim tots els humans” no necessitem cap estructura per aplicar-la.

De fet, segons ha explicat aquesta escriptora en una entrevista al programa Valors a l’alça, de La Xarxa avui “cada cop ens costa menys parlar d’espiritualitat, perquè tots tenim set de ser” però ens “allunyem de les estructures religioses perquè aquestes no donen resposta a la realitat que estem vivint” i per això actualment busquem viure l’espiritualitat “sense normes ni intermediaris”.

De fet, aquesta nova espiritualitat, segons De Ahumada, avui es presenta “com una nova manera d’encarar-se al món” molt lligada, en la majoria dels casos, al silenci i a la natura; i la gent que la practica generalment mostra compromís, participació i corresponsabilitat amb el món que l’envolta.

I és que segons l’escriptora d’una forma o d’una altra, ningú pot viure en plenitud sense descobrir la seva vessant espiritual. “La pregunta de que faig en aquest món i perquè sóc finit tard o d’hora tots ens l’hem de fer, però el problema és que al nostre voltant tenim moltes distraccions, per exemple, el consumisme”, ha explicat. I ha acabat sentenciant: “Si no et fas aquestes grans preguntes, no vius amb plenitud”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *