L’Agenda Llatinoamericana crida despertar davant les desigualtats socials

Portada de l'Agenda Llatinoamericana 2016.
Portada de l’Agenda Llatinoamericana 2016.

S’acaba l’any i torna una nova edició de l’Agenda Llatinoamericana, en aquest ocasió dedicada a les desigualtats socials ja que “en les darreres dècades ens estem acostant a uns límits perillosos en aquest aspecte”, segons destaquen els seus editors.

De fet, en el pròleg d’aquest material, signat pel bisbe Pere Casaldàliga i José María Vigil es fa una crida a despertar davant la situació actual de desigualtats: “Caldria bufetejar-se la cara o pessigar-se el braç per comprovar que no hem perdut la sensibilitat, o la vergonya pròpia i aliena quan llegim que la distància entre rics i pobres és avui més gran que no ho ha estat mai abans”.

Com sempre un dels elements més destacats de l’agenda són els articles, en aquesta edició hi escriuen Frei Betto (São Paulo -Brasil), Teresa Forcades (Montserrat, Catalunya), José Mujica (Montevideo, Uruguai), Juan José Tamayo (Madrid, Espanya) o Alfredo Gonçalves (São Paulo SP, Brasil), entre molts altres.

A més, en aquesta edició, l’Agenda festeja 25 anys d’història però ho fa sense grans celebracions. “Ella continua en la línea del seu carisma: promoure canvis de consciència, ajudar a canviar el nostre software, difondre una nova “visió” que pugui induir unes noves pràctiques i estratègies”, escriu Vigil.

Finalment, enguany ja s’ha anunciat el tema de l’Agenda Llatinoamericana del 2017, que estarà dedicada a l’ecologia integral. I s’ha convocat un concurs d’articles referents a la temàtica. Els quatre articles seleccionats seran publicats a l’edició catalana que es podrà comprar a finals de l’any que ve.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *