La vida d’un nen amb Síndrome de Down es converteix en pel·lícula

cartel_historia-de-janAquest divendres s’estrena en diversos cinemes  La historia de Jan, una pel·lícula creada a partir de les gravacions domèstiques fetes pel pare d’aquest infant durant els seus primers set anys de vida, perquè si l’experiència de tenir un fill normalment ja és intensa més ho és encara si aquest té Síndrome de Down.

Bernardo Moll i la seva esposa van decidir captar els moments més importants de la vida del seu fill des del moment que va néixer. Escenes d’alegria, esforç, tristesa, pors, triomfs, esperances, etc. Una petita però intensa vida de set anys portada a la pantalla, ja que justament demà en Jan celebra el seu setè aniversari.

Per la seva naturalesa, el documental ha estat definit com una Boyhood a l’espanyola. No obstant això, mentre que la pel·lícula que Richard Linklater va rodar durant dotze anys era a una història de ficció, en La historia de Jan veiem la vida tal com és. Una vida que canvia en Jan, però també tots amb qui la comparteix.

La historia de Jan és un relat de superació i d’acceptació, però també una bona eina per normalitzar i donar visibilitat el desconegut món de la discapacitat. El sentit de l’humor, l’esforç i l’amor per Jan són tot un exemple a seguir. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *