La UB convoca el XII Premi de Recerca per a la Pau

XIIpremirecercaFSUB_cartell_logosA través de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació, la Universitat de Barcelona ha convocat la XII edició del Premi de Recerca per a la Pau, a què es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2016-17 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

Els objectius del Premi, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca. El guardó consisteix en un xec de 500 € per a l’autor/a del treball i un altre, del mateix valor, per al centre educatiu on s’ha realitzat.

Els premiats seran escollits a través d’un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, que, per elegir el treball guardonat, té en compte: la vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau, el raonament crític i el rigor metodològic de la recerca, la integració de les dimensions local i global de la temàtica, l’originalitat i la contribució del treball a dotar de contingut la cultura de pau.

Des del curs 2014-15, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca d’estudiants d’aquest municipi (segons el veredicte del jurat).

I, des de la cinquena edició del Premi, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca provinent d’algun centre educatiu de la comarca.

Per optar al premi, els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 31 de març del 2017. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *