La setena edició del Festival Inclús comença amb un western

Fotograma de la pel·lícula “Sordo”.

L’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, torna del 26 de novembre a l’1 de desembre al CaixaForum de Barcelona amb la projecció de dinou obres audiovisuals internacionals i moltes activitats, totes elles amb un únic objectiu: donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat.

Enguany el festival s’inaugura amb la projecció de l’spanish western Sordo d’Alfonso Cortés-Cavanillas, un llargmetratge ambientat a l’any 1944 i centrat en el personatge d’Anselmo, un maqui que quedarà sord en una acció de sabotatge i que compta amb vint nominacions als Premis Goya.

A part d’aquesta, la Selecció Oficial de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou dinou obres –entre les quals sis premières espanyoles i dues europees- seleccionades entre més de 330 pel·lícules arribades d’una llarga llista de països del món: Suïssa, Alemanya, India, EUA, Xile, Austràlia o Espanya, entre d’altres.

Els guanyadors de les diferents categories –previ pas pel jurat– es coneixeran en la gala de cloenda del dia 1 de desembre. Fins aquest dia, a part de les projeccions, també s’oferiran altres activitats com tallers escolars, activitats familiars, experiències sensorials, mostres d’innovació tecnològica, el teatre inclusiu i el concurs per entitats Posa’t a la nostra pell.

L’edició 2019 presenta dues grans novetats. D’una banda l’activitat Cinema blau, una projecció fora de concurs oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats dels infants amb TEA, creant un ambient segur i activitats anticipades al públic. I d’altra, Cinema en signes, una mostra de curtmetratges en llengua de signes, una plataforma tant per espectadors com per a creadors audiovisuals amb discapacitat auditiva. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *