La sala Beckett diu ‘Adéu als cotxes’

La Sala Beckett posa en marxa aquest dimarts dia 27 el cicle “Adéu al cotxe”, amb el que la sala barcelonina vol promoure la reflexió i el debat sobre la necessitat i la possibilitat d’alliberar la ciutat del vehicle privat. El cicle inclou espectacles, lectures dramatitzades, peces audiovisuals, reflexions plàstiques i xerrades que conjugaran el coneixement tècnic amb la cultura crítica i transformadora per estimular la consciència ciutadana.

El projecte neix, segons expliquen els seus impulsors, de la necessitat de preparar les ciutats “perquè tornin a funcionar sense un mitjà de transport que, ben probablement, acabarà caient pel seu propi pes”. En aquest canvi, afegeixen, “tal vegada descobrirem que, lluny de ser una renúncia, viure sense cotxes és més just, més sostenible, més barat i, fins i tot, més agradable. Però cal treballar de valent perquè aquesta transició es produeixi de manera equilibrada”. Per això, les activitat programades volen obrir la reflexió en aquest moment de canvi de paradigma.

Conferència i lectura dramatitzada

El cicle arrenca dimarts 27 amb una conferència a càrrec de l’arquitecte David Bravo, comissari del mateix cicle. Tot seguit tindrà lloc la lectura dramatitzada del text “Embús”, d’Andreu Rifé i Emma Riverola, dirigida per Ferran Utzet.

El text gira al voltant d’un embús de trànsit on es troben una veterana escriptora de prestigi en plena crisi existencial, una jove activista social encesa d’indignació i un home que té pressa per arribar a l’hospital on la seva dona acaba de trencar aigües. En aquest context les urgències vitals i els plans més immediats queden forçosament congelats. El temps es relativitza, les més íntimes seguretats trontollen; tot pren un enfoc nou i el que estava perfectament planificat entra en crisi. Amb aquesta obra, els seus autors han volgut  portar a escena la idea de la reconquesta de l’espai públic.

El cicle continuarà fins el 29 d’abril amb diverses activitats que inclouran cada dimarts una conferència, precedida per una projecció o una lectura dramatitzada.- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *