La ruta europea del cooperativisme, una nova forma de fer turisme

Sota l’eslògan “Compra local, estalvia energia, respecta la cultura local i protegeix l’herència” existeix Cooproute, un projecte turístic que explora el patrimoni cooperatiu d’Europa. Aquest projecte, emparat per la Comissió Europea, té com a principals objectius donar valor al patrimoni cultural cooperatiu, contribuir a la regeneració econòmica i crear ocupació a través de la cooperació interregional i transnacional en l’àmbit del turisme.

Formen part d’aquest projecte diversos països: Alemanya, Bulgària, Dinamarca, Estat espanyol, Estònia, França, Irlanda, Itàlia, Portugal, Regne Unit i, per descomptat, Catalunya. Al voltant de vuitanta destinacions, entre cooperatives i museus que ofereixen una proposta sostenible i innovadora, ja formen part de Cooproute.

I, precisament, gràcies a la seva històrica trajectòria en aquest tipus d’economia, Catalunya és el territori més representat dins aquest projecte amb deu cooperatives com són: Agrícola Falset-Marçà, Adernats Vinícola de Nulles, L’Olivera Cooperativa, Apícola El Perelló, La Ciutat Invisible, EI Sambucus, La Garbiana, Els Caus de Mura o el Centre Resort Natura d’Osona, Biciclot.

De moment, la majoria de destinacions són museus, llocs històrics i naturals, i una amplia oferta d’oci i allotjament, així com serveis directament relacionats amb el turisme. Siguin del tipus que siguin, però, tots ells promocionen la història i els valors del moviment cooperatiu com l’autoajuda, l’autoresponsabilitat, la democràcia, la igualtat, l’equitat i la solidaritat. Una bona proposta per tenir en compte aquest estiu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *