La revista 5W es fixa amb “Las reglas del mundo”

portada_n2Ara fa un any apareixia al mercat la revista 5W, una publicació especialitzada en reportatges internacionals. “Nou periodistes i fotoperiodistes internacionals, alguns dels quals ja ens coneixíem de treballar junts, vam voler crear aquesta revista per parlar de la crònica internacional de manera més extensa del que podem fer normalment a la resta de mitjans”, explica Maribel Izcue, reportera i una de les fundadores del projecte.

Després de l’èxit del primer volum, que van titular Después de la guerra, del qual se’n van distribuir 4.000 exemplars, ara acaben de presentar Las reglas del mundo, l’eix temàtic del qual són les lleis. “En aquest número, per exemple,  mirem què passa  al Senegal, on hi ha nens esclaus; què passa a Itàlia amb els clans mafiosos o amb aquells que lluiten des d’Àfrica per defensar drets bàsics com els drets humans”, explica la reportera.

També però, els periodistes de 5W han estat a El Salvador per saber perquè negociar la pau és il·legal, ens descobreixen les lleis que governen el territori dominat per Estat Islàmic, es fiquem en la vida del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; del doctor congolès que ha dedicat la seva vida a operar a dones violades, Denis Mukwege, i de la lluita del col·lectiu LGBTI a l’Àfrica.

Conscient que se’ls coneix sobretot per aquest producte en paper la cofundadora del projecte explica que el gruix de la feina de l’equip de 5W també es pot consultar a la web de la revista. De fet, la revista és anual i només es pot comprar a la pròpia pàgina web i a algunes llibreries. “Com que només en traiem un cada any cuidem molt el producte”, afirma la periodista. Tan és així que costa distingir si es tracta d’una revista o d’un llibre, ja que les tapes dures, les fotografies a color i les 256 pàgines sorprenen i confonen el consumidor. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *