La narrativa necessària per tornar a començar

Entendre que la vida és un procés narratiu i que cadascú necessita relatar-se a si mateix, per prendre consciència del sentit de la seva vida. Aquesta és la pretensió del monogràfic del mes de setembre de la revista Valors que, coincidint amb l’inici del nou curs, reflexiona sobre la necessitat de prendre consciència de com n’és d’important narrar-se a un mateix i del pensament associat, el pensament narratiu.

Parlem d’aquest concepte amb un dels seus principals especialistes a Espanya, Tomás Domingo Moratalla, doctor en Filosofia, professor de Filosofia Moral del Depatament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Facultat de Filosofia de la Universidad Complutense de Madrid i professor col·laborador d’Antropologia Filosòfica a la UNED. “La vida humana és narrativa de principi a fi”, afirma en el trancurs de l’entrevista que li fa Maria Coll.

Completen la reflexió Pau Canaleta, que escriu El relat en la política; Zoraya Varela, amb un article titulat La narrativa, un valor humà; el pedagog Jordi Amenós sobre La narrativa terapèutica; i Aina Fernàndez amb una peça tiutulada No només una història. -VALORS

Si voleu llegir la revista sencera, acudiu als nostres punts de venda o compreu-la directament a l’iQuiosc.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *