La moda dels nostres avantpassats a un clic

Foto: Fundació Carulla.
Foto: Fundació Carulla.

A Catalunya hi ha més de 6000 peces de vestir històriques catalogades als museus, però només un 6 per cent està ara a l’abast del públic. El Museu Virtual de la Moda -amb Laura Casal-Valls al capdavant- vol registrar-les, documentar-les i presentar-les amb un nou concepte de museu en una web. Per això han rebut el Premi Lluís Carulla que atorga la Fundació Carulla, dotat amb 100.000 euros.

“Vaig veure que hi ha un gran fons de vestits conservats en una pila de museus locals que es troben en magatzems, que no estan a l’abast del públic i que requereixen d’una catalogació acurada”, explica Laura Casal-Valls. I afegeix: “La pregunta era: com podíem unificar totes aquestes peces sense deslocalitzar-les? La virtualitat donava aquesta opció i d’aquí la idea de crear un museu virtual de la moda”.

El Museu Virtual de la Moda és un premi a un projecte, de manera que ara cal engegar-ne l’execució. “Ara posarem en marxa els passos programats, diu Casal-Valls. “El que toca és entrar en contacte amb tots aquests museus, establir un calendari amb ells… I començar a treballar”, afegeix. D’acord amb la programació, les previsions són que d’aquí a un any el Museu Virtual de la Moda ja estigui on-line: començaran amb prop d’un miler de registres i a partir d’aquí aniran augmentant. – SANDRA BALAGUÉ.

Escolta l’entrevista a Laura Casal-Valls sobre el Museu Virtual de la Moda:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *