La Marató de Donants de Sang 2.0 busca 7.000 donacions

Banc de SangUna de cada cinc persones necessitarà sang o algun derivat durant la seva vida. A més, cada dia a Catalunya calen unes mil donacions per fer front a les necessitats de pacients ingressats en clíniques i hospitals. Per aquests motius no es pot baixar la guàrdia en cap moment de l’any i després de les festes de Nadal sempre és un moment crític.

Així, doncs, amb la voluntat d’aconseguir 7.000 donacions, el Banc de Sang organitza del 15 al 22 de gener la Marató de Donants de Sang 2.0. Durant aquests dies, concretament el 15 i el 16 de gener es podrà donar sang en dues carpes i cinc autobusos instal•lats a la plaça de Catalunya i fins al 22 de gener als principals hospitals de Catalunya.

I per aquells que no vulguin esperar, des d’avui i fins el dia de la Marató, totes les persones que vulguin col·laborar poden entrar al web donarsang.gencat.cat i reservar hora per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot Catalunya.

Actualment la meitat de les donacions del Banc de Sang s’utilitza per tractar malalties com el càncer o l’anèmia. Un 40% és per a intervencions quirúrgiques com trasplantaments o accidents. Els usos relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia, com les hemorràgies postpart, suposen el 3% del consum. Cada any unes 1.500 dones salven la vida gràcies a les transfusions que reben, en algunes ocasions de fins a 20 bosses.

De fet, aquests dies de campanya també serviran per sensibilitzar la ciutadania sobre aspectes com les malalties de la sang, que sovint són poc conegudes (talassèmia, hemofília, etc.), però afecten milers de persones. Com el Bernat, que necessita sang cada dues setmanes perquè el seu cos destrueix els glòbuls vermells. Ell, per exemple, només té tres anys, però ja ha rebut sang de més de 50 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *