La lluita per la igualtat de la jutgessa dels millenials

Aquest divendres arriba a les sales de cinema ‘Una cuestión de género’, una pel·lícula que reconstrueix la història de la jutgessa nordamericana Ruth Bader Ginsburg, una dona que va ser pionera en la lluita contra les discriminacions de gènere i la recerca de la igualtat. La pel·lícula, protagonitzada per Felicity Jones, mostra els inicis de la carrera de Bader Ginsburg com a advocada.

L’argument del film explica com Ruth, al costat del seu marit l’advocat Martin Ginsburg, va canviar el curs de la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat en els tribunals. La pel·lícula està dirigida per Mimi Leder.

La jutgessa Ruth Bader Ginsburg s’ha convertit, als seus 85 anys, en la font d’inspiració de moltes dones i tot un ídol del país, especialment entre els estudiants de dret de la generació millenial, que la reivindiquen com un referent i, fins i tot, fa un petit cameo a “La Lego película 2”.

Nomenada Jutgessa de la Cort Suprema dels Estats Units, es va convertir així en la segona dona en la història a ocupar aquest càrrec, des del qual ha lluitat sempre per la igualtat de gènere i oportunitats. A més, és una de les figures públiques mes crítiques amb Donald Trump.

Paral·lelament a ‘Una cuestión de género’ també s’ha estrenat el documental ‘R.B.G.’, que ressegueix, amb testimonis en primera persona, la trajectòria d’aquesta jutgessa. El documental està nominat a l’Oscar. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *