La llar centra els ‘Deu minuts de silenci per escoltar el Nadal’ d’aquest 2015

Un moment dels '10 minuts de silenci per escoltar el Nadal'.
Un moment dels ’10 minuts de silenci per escoltar el Nadal’.

 

Lectura del manifest.
Lectura del manifest.

Els valors de la llar, entre ells el silenci, ha estat el tema central dels “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal” que aquest any han celebrat 15 anys. A les set en punt de la tarda d’ahir més d’un centenar de persones ja estaven concentrades a la plaça Santa Anna de Mataró per participar en aquest singular acte que organitzen anualment la revista Valors, la Fundació Carta de la Pau, el Grup Tercer Món-Mataró, Justícia i Pau Maresme i Acció Catòlica Obrera.

El manifest, al final d’un any en que la llar ha esdevingut símbol de moltes realitats que ens han colpejat – refugiats, immigrants, desnonats, sense sostre, èxode de joves, etc- ha recordat els valors que representa la llar, un espai també especialment emblemàtic en aquestes festes: quotidianitat, intimitat, acolliment i recolliment i hospitalitat i acollida, entre altres.

“La casa és també, hi hagi remor o no, un espai on gaudir del silenci. Un lloc de trobada amb els altres i amb un mateix, un espai per pensar com volem viure, per pensar amb quins valors volem viure”. Amb aquestes paraules ha finalitzat el manifest abans de deixar pas a deu minuts de silenci , un temps de reflexió per pensar enmig del brogit del Nadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *