La Justícia en l’Atenció Sanitària-Valors en Conflicte, tema del Congrés de Bioètica


El Congrés Internacional de Bioètica, trobada anual de l’Associació Europa de Centros d’Ètica Mèdica (EACME), que se celebrarà a Barcelona del 7 al 9 de setembre, tindrà com a tema la Justícia en l’Atenció Sanitària-Valors en Conflicte. Els darrers mesos els experts han mostrat certa preocupació sobre com esdeveniments recents, com les mesures d’austeritat, han atiat el conflicte entre la justícia en l’atenció sanitària i altres valors econòmics i polítics.

En aquest Congrés, organitzat per l’Institut Borja de Bioètica-URL – a les seves dependències docents d’Esplugues de Llobregat tindran lloc les trobades- i l’European Association of Centres of Medical Ethics (EACME), hi participaran ponents de diferents realitats sanitàries. Totes les seves aportacions, però, giraran en torn de quatre eixos (consultar programa): determinants de la salut, sistemes d’atenció sanitària, justícia i vulnerabilitat i el rol de professionals i de la investigació.

Entre els ponents destaquen: Thomas Schramme, catedràtic de Filosofia a la Universitat de Liverpool; Yvonne Denier, professora d’ètica assistencial en el Centre d’Ètica i Dret Biomèdic del KU Leuven i membre del Comitè Assessor Belga de Bioètica; Begoña Román, professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya; i Bert (Albert Christiaan) Molewijk, professor associat d’Ètica Clínica del Departament d’Humanitats Mèdiques del Centre Mèdic VU d’Amsterdam i professor associat d’ètica clínica al Centre d’Ètica Mèdica (PIME) de la Universitat d’Oslo (UIO).

A més de: Marc Jamoulle, doctor en Ciències Mèdiques a la Universitat de Lieja, Bèlgica; Ricardo La Valle, metge a l’Hospital Italià de Buenos Aires i professor de Salut Pública a la Universitat de Buenos Aires (Argentina); Patrick Ouvrard, cap del Departament d’Antropologia de la Société de Formation Thérapeutique du Généraliste (França); i Daniel Widmer, professor de l’Institut Universitari de Medicina Familiar de Lausana i vicepresident de la Unió Europea de Metges Familiars (UEMO). – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *